Na vsebino

Matko po dvojčku proti Kopru znova na vrhu lestvice strelcev

Aljoša Matko je v igri za prvega strelca lige. Foto: NK Celje
Aljoša Matko je v igri za prvega strelca lige. Foto: NK Celje

Nogometaši Celja, ki so že osvojili slovenski naslov, so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:1 (1:1). Oba zadetka za domače je dosegel Aljoša Matko, ki je s tem na vrhu lestvice strelcev ujel Arnela Jakupovića (Maribor).

Celjani so povedli v 14. minuti, ko je koprski vratar Jan Koprivec sicer ubranil enajstmetrovko Aljoši Matku, ta pa je žogo v drugem poskusu vendarle pospravil v mrežo. Enajstmetrovko je z igranjem z roko zakrivil Palčič.

Luka Vešner Tičič je v 27. minuti kaznoval neodločnost celjske obrambe in z desne strani v kazenskem prostoru izenačil na 1:1.

Celjani so v drugem polčasu postajali vse konkretnejši in bili več pri žogi. Premoč so kronali v 75. minuti, ko je Matko ukradel žogo Ahmetu Sidibeju in v hitrem protinapadu zadel. Po pregledu posnetka je bilo jasno, da se je Matko s 17. golom na vrhu lestvice strelcev izenačil z Jakupovićem.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj