Na vsebino

Aleksandra Šoronda - nova kraljica metliške črnine

Aleksandra Šoronda, študentka enovitega magistrskega študija farmacije na Univerzi v Ljubljani, je nova kraljica metliške črnine. 21-letna Aleksandra prihaja iz Malega Lešča in se že dolgo časa aktivno vključuje v številne dejavnosti, ki bogatijo tako njeno lokalno skupnost kot tudi širše okolje. Strokovno komisijo je posebej navdušil Aleksandrin posluh za lokalno skupnost.

Kot kraljica metliške črnine bo Aleksandra predstavljala in promovirala belokranjska vina in vinogradništvo. Njena strast do ohranjanja kulturne dediščine in njeno aktivno udejstvovanje v lokalnem okolju ji omogočata, da z globokim razumevanjem in spoštovanjem približa vinsko tradicijo tako domačim kot tujim obiskovalcem Bele krajine in glas o gostoljubnih Belokranjcih in njihovih izvrstnih vinih ponese širom Slovenije.

Aleksandra bo uradno okronana na otvoritvi Vinske vigredi v Beli krajini, ki bo potekala 19. maja. Nova kraljica bo prejela krono, lento in plašč. V znak priznanja bo prejela tudi sponzorski avto podjetja TPV Avto, ki bo še dodatno podprl njeno misijo promocije Bele krajine.

Z imenovanjem za kraljico metliške črnine se Aleksandra pridružuje elitni skupini ambasadork belokranjskih vin, ki zastopajo bogato vinogradniško dediščino in kulturno identiteto Bele krajine. Verjamemo, da bo s svojo energijo, znanjem in zavzetostjo za skupnost dodatno obogatila ta častni naslov.

H koncu se tako bliža mandat aktualne kraljice Nine Pečarič, ki je skozi vse leto predano, vestno in strokovno promovirala vinske presežke Bele krajine. Navduševala je s svojo eleganco, preprostostjo, pridnostjo in potrpežljivostjo. Sodelovanje z njo nam je bilo v čast in veselje. Nini velika hvala, Aleksandri pa veliko uspeha pri novih podvigih!

Vir: Vinska vigred v Beli krajini

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj