Na vsebino

Dan zemlje - odpadek je lahko tudi koristen

Dogodek v počastitev dneva zemlje, ki je potekal včeraj, smo skupaj pripravili ZIK Črnomelj, Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj in Komunala Črnomelj.

Na ploščadi pred Kulturnim domom je v popoldanskem času potekala izmenjevalnica barv za pleskanje, ki smo jo poimenovali Odpadek je lahko tudi koristen. Pomlad je namreč čas urejanja doma, ko pogosto želimo osvežiti stanovanje z novo podobo. Tako so lahko obiskovalci na izmenjevalnici barv podarili odvečne barve za pleskanje ali pa jih izmenjali z drugimi. Poleg organizatorjev dogodka so na izmenjevalnici sodelovali tudi člani Kluba belokranjskih študentov in Mladinski center BIT.

Komunala Črnomelj je v dvorani Kulturnega doma Črnomelj izvedla predavanje z naslovom Ali znamo ravnati z odpadki?. Robert Klobučar, vodja javne snage pri Komunali Črnomelj, je spregovoril o pravilnem razvrščanju odpadkov in o tem, kaj lahko storimo posamezniki, da bi se zmanjšala količina odpadkov. Zlasti je pomembno, da se o skrbi za okolje pogovarjamo tudi z mladimi. Tako so na OŠ Mirana Jarca Črnomelj tej temi namenili razredno uro. Ugotavljamo, da je na področju ravnanja z odpadki še veliko težav in da informacij o pravilnemu ravnanju z odpadki ni nikoli preveč.

Pomembno je, da se v okolju povezujemo, kajti le tako smo lahko uspešnejši na področju ekološkega ozaveščanja prebivalstva. Vsak posameznik lahko tudi z majhnimi koraki veliko prispeva k skupni skrbi za ohranjanje čistega okolja.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj