Na vsebino

Divji beg tihotapca od Metlike do Ljubljane

Policisti so sinoči okoli 22.30 ure na območju Metlike začeli ustavljati vozilo hrvaških registrskih oznak, ki pa se ni hotelo zaustaviti.

Voznik je vožnjo nadaljeval z veliko hitrostjo po avtocesti proti Ljubljani, kjer je nato na južni ljubljanski obvoznici trčil v službeno vozilo policije in celo kljub temu z veliko hitrostjo kljub temu nadaljeval z vožnjo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Policisti so nato pri predoru Šentvid uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev (stinger), vendar je voznik še vedno skušal peljati naprej, pri tem pa trčil v voznika pred njim in v prometno signalizacijo

Ko se je vozilo ustavilo, je voznik zbežal peš, vendar so ga policisti kmalu prijeli v bližini. V nadaljnjem postopku so ugotovili, da gre za državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal devet državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V trčenju sta se dva potnika lažje poškodovala, v dogodku sta bila lažje poškodovana tudi dva policista.

Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo. S PU Ljubljana so še dodali, da bodo voznika v prihodnjih dneh zaradi suma storitve kaznivih dejanj prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države, nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vir: PU Ljubljana
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj