Na vsebino

Kaj prinaša nov mesec zdravniške stavke v novomeški bolnišnici?

Zdravniška stavka bo tudi maja bolnišnicam prinesla različen obseg težav. Medtem ko imajo ponekod velike težave pri zagotavljanju neprekinjenega zdravstvenega varstva, drugod skozi mesece stavke odpada vse manj operacij. V novomeški bolnišnici delo poteka prilagojeno, v turnusih. Urnike za maj so že sestavili in večjih težav ne pričakujejo. Letne dopuste so namreč načrtovano koristili preko celega leta, so pojasnili za STA.

Doslej je pri njih sicer odpadlo približno 15 odstotkov operativnega programa in 10 odstotkov specialističnih pregledov, vse paciente pa so prenaročili na nove termine.

Stavka Fidesa poteka 15 tednov

Stavka Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides, ki se je začela 15. januarja, traja 15 tednov in je že pred časom postala najdaljša zdravniška stavka v Sloveniji doslej. Sindikat zahteva sklenitev aneksa k tarifnemu delu kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike, s katerim bi ustrezno dvignili plače še starejšim zdravnikom po tistem, ko je bila večina mlajših zdravnikov v prejšnjem letu deležna dviga plač za pet plačnih razredov.

Fides in vlada sta prejšnji četrtek prvič po neuspešni mediaciji nadaljevala stavkovna pogajanja. Pogajanj od takrat ne komentirajo, prav tako ne bodo razkrili novih terminov srečanj, so napovedali.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj