Na vsebino

Mlade ozaveščali o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola

Zavod Vozim je včeraj v Kulturnem domu Črnomelj v sodelovanju s Policijo, Srednjo šolo Črnomelj, Mladinskim centrom BIT in Občino Črnomelj organiziral regijski posvet Heroji furajo v pižamah.

Pogovor je potekal na temo prometne varnosti, vožnje pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi ter rabe alkohola med mladimi. Okrogli mizi je sledilo skupinsko delo, kjer so mladi iskali rešitve za manj voženj pod vplivom alkohola in rabe alkohola med mladimi v lokalnem okolju. Na začetku posveta jih je pozdravil župan Andrej Kavšek, rešitvam na koncu pa je prisluhnila direktorica občinske uprave Danijela Nedič Orešič.

"Občina Črnomelj se kot del podeželskega območja sooča z izzivi glede prometne varnosti, še posebej v kontekstu vožnje pod vplivom alkohola, kjer so tveganja za prometne nesreče še posebej povečana. Zato smo veseli, da se je regijski posvet v okviru iniciative Heroji furajo v pižamah odvil ravno v Črnomlju in je mlade ozaveščal o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola. Vključitev mladih je namreč ključnega pomena za trajnostno spremembo," so ob tem sporočili s črnomaljske občine.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj