Na vsebino

Vseslovensko petje s srci že tradicionalno

Najmlajši ter mladi po srcu in duši smo se včeraj v Otroškem vrtcu Metlika pridružili projektu Vseslovensko petje. Pri projektu sodelujejo vse generacije po celotni državi. Vključeni so vrtci, osnovne šole, srednje šole, bolnišnice, kulturna društva, posamezniki, skupine ljudi, domovi za starejše in tudi nekaj društev po svetu.

Dogodek poteka na dan Zelenega Jurija, ko po tradiciji zavetnik Zeleni Jurij prinaša v naše domove zeleno vejico za dobro letino. S petjem kličemo zdravje in obilje v naše domove.

Ob tem dogodku smo v vrtec povabili učence 1. razreda OŠ Podzemelj, varovance VDC Črnomelj ter članice pevskega zbora Društva upokojencev Metlika. Vrtčevski otroci so se v vsaki starostni skupini predstavili s posamezno pesmijo.

Veseli smo, da nas je z obiskom razveselila županja Martina Legan Janžekovič. Ravnatelj Branko Ambrožič je prijazno nagovoril vse prisotne. Poudaril je, da brez glasbe ljudje ne bi obstajali.

Za konec je celoten »zbor« zapel pesem »Bodimo veseli«.

Prireditev sta povezovali vzgojiteljici Andreja Rahija in Jožica Veselič.

Petje ima za nas veliko pozitivnih učinkov. Z njim se sprostimo, se povezujemo, krepimo svojo ustvarjalnost. Vpliva tudi na naše dihanje, držo in napetost mišic. Več kot dovolj razlogov torej, da skupaj zapojemo.

Vir: Otroški vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj