Na vsebino

Belokranjska biljardna liga: Polak dobil redni del, Vrščaj pa masters

Belokranjski ljubitelji biljarda smo jeseni 2023 sklenili, da bi bil končno pravi čas za organiziranje prve Belokranjske biljardne lige (BBL). K ligi je pristopilo 17 igralcev, kar je zavidljiva številka.

Liga je potekala po načelu "zmeni se pa igraj" na dveh lokacijah in sicer v biljardnem prostoru v Metliki in prostorih ŠKD Hribovec v večnamenskem domu na Rožič Vrhu.

Igralni sistem se je držal pravili ameriške devetke (9 ball) do pet dobljenih iger vsak z vsakim. Meseci igre, učenja, druženja so dvignili igro vseh igralcev kakšno stopničko višje. Ob tem je treba poudariti, da smo se med sabo dobro spoznali, ni manjkalo smeha in dobre volje.

Vseeno pa je šlo za tekmovanje in borbo. Na koncu je bil najboljši Davor Polak, ki je v celotni ligi doživel le en poraz. Kot se spodobi, se je liga zaključila s turnirjem najboljših osem – tako imenovani Masters. Na masters turnir so se uvrstili:

  • Davor Polak - Polski
  • Tomaž Jankovič - Tovar
  • Kristjan Husič - Kiki
  • Bor Vrščaj - Borko
  • Franci Jakša - Metz
  • Dejan Goleš – Pajo
  • Miloš Čokeša - Čoks
  • Tomislav Bojić - Tomo
  • Robert Čadonič - Bočkar

Žal se Tomaž Jankovič ni mogel udeležiti turnirja, zato smo k igri povabili devetouvrščenega.

Masters turnir se je odvijal v soboto, 4. maja, v prostorih ŠKD Hribovec na Rožič Vrhu. Da pa smo se na zaključku lige podružili vsi, je bil vzporedno (na manjši mizi) organiziran tudi turnir "druge lige", uvrščenih od 10. do 17. mesta.

Kot se spodobi za turnir najboljših je bila igra na nivoju z nekaj lepih pospravljanj mize. Manjkalo ni niti dobre družbe, hrane in pijače. V finalu rednega dela sta se udarila Kristjan Husič, ki je tam prispel prek Jakša in Vrščaja ter Tomo Bojić, ki se je tam uvrstil prek Polaka in Čadoniča. Husič je slavil in se uvrstil v finale. V finalu repasaža sta se pomerila Vrščaj in Bojić, slavil pa je Vrščaj.

V finalu sta se Kristjan Husič in Bor Vrščaj v prijateljskem in sproščenem vzdušju pomerila na pet dobljenih iger. Vrščaj je pokazal kvalitetnejšo igro in vrnil Husiču za poraz v rednem delu, slavil je z rezultatom 5:3.

"Drugo ligo" pa je po preobratu osvojil Primož Bezlaj – Mimi.

Liga je tako prišla h koncu, verjamem da vsi biljardisti že nestrpno pričakujemo krajši dan, nizke temperature in drugo izvedbo BBL.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj