Na vsebino

Državno tekmovanje v badmintonu OŠPP

V četrtek, 12. novembra, je potekalo državno prvenstvo v badmintonu za fante. Tekmovanje že peto leto zapored poteka v telovadnici OŠ Mirana Jarca v Črnomlju.

Učenci OŠ Milke Šobar – Nataše so se na tekmovanje pripravili z izdelovanjem navijaških rekvizitov in plakatov. Z ročno izdelanimi glasbili so glasno spodbujali naše tekmovalce in jim pomagali do boljših rezultatov.

V kulturnem programu ob odprtju tekmovanja so nastopili učenci, ki obiskujejo pevski zbor, instrumentalno igro in gledališko-recitatorski krožek. Zbrane je nagovoril ravnatelj šole gospod Matjaž Barič, predstavnik občine Črnomelj gospod Štefan Misja. Tekmovanje pa je uradno odprl predstavnik Zavoda RS za šport Planica gospod Gašper Plestenjak.

Na tekmovanju je sodelovalo sedem ekip iz Slovenije ter 21 tekmovalcev. Prvo mesto je dosegel Žan Zornada (Strunjan). Drugi je bil domačin Matjaž Črnič in tretji Denis Karajković (Strunjan). V ekipni konkurenci so zmagali učenci CUEV Strunjan, drugi so bili Belokranjci iz Milke Šobar-Nataše, tretje mesto pa je odšlo v Velenje.

Sporedno je potekal letos prvič tudi mednarodni turnir. Prvo mesto je dosegel Blaž Turk (OŠ Mirna), drugi je bil Smajl Butkovič (Tuzla), tretje mesto je osvojila Nihada Buljubašič (Tuzla) in Leon Zorec (Črnomelj).

Medalje je zmagovalcem podelil maratonec Toni Perušič.

Tekmovanje je potekalo v prijateljskem in športnem vzdušju. Obogatili so ga tako povabljeni gostje kot navijači na tribunah. Vabilu pa so se odzvali tudi novinarji različnih medijskih hiš.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali pri organizaciji državnega prvenstva:

Občina Črnomelj, Občina Metlika, Občina Semič, Zavarovalnica Tilia, Društvo vinogradnikov Metlika, Marko Težak, s. p., Bar Odeon, Zavod RS za šport Planica, OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Iskrena zahvala velja tudi družinama Ivančević in Bohte, ki sta gostila učenca iz Tuzle.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj