Na vsebino

Jakob Kavšek je solist leta 2023

Za Jakobom Kavškom je odlično leto. Foto: Bolero
Za Jakobom Kavškom je odlično leto. Foto: Bolero

V koprskem gledališču so na sinočnji slovesnosti že 17. po vrsti podelili nazive in priznanja Plesne zveze Slovenije. Nagradili so posameznike, plesne pare in plesne skupine vseh tekmovalnih zvrsti, ki so v letu 2023 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma in v svetu.

Leto 2023 je bilo skoraj v vseh tekmovalnih zvrsteh za slovenske športne plesalke in plesalce nadvse uspešno.

Naziv solista leta 2023 v modernih tekmovalnih plesih je osvojil Črnomaljec Jakob Kavšek (PK Bolero, Ljubljana). Za Kavškom je odlično leto, v katerem je osvojil prvo mesto na svetovnem prvenstvu in drugo mesto na evropskem prvenstvu v show plesu ter drugo mesto na svetovnem prvenstvu in tretje mesto na evropskem prvenstvu v modernu ter drugo mesto na evropskem prvenstvu v jazzu.

Na prireditvi so se z dosežki sprehodili skozi celotno paleto tekmovalnih plesnih zvrsti, v katere je v Plesni zvezi Slovenije vključenih 3000 registriranih tekmovalcev, v tekmovanja v okviru Šolskega plesnega festivala pa še dodatnih 5000 otrok in mladostnikov.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj