Na vsebino

Nočni tekaški spektakel vrača utrip na metliške ulice

Nov veter v jadra Bele krajine

Ko noč prekrije mestece Metlika, se njene ulice preobrazijo v prizorišče, ki z vibracijami tekačev in bučanjem navijačev oživlja celotno regijo. Tekaško društvo Bela krajina že šestič prireja Nočni tek, ki se bo odvil 1. junija 2024. Udeleženci bodo svoje tekaške podvige začeli ob 21.30 uri pred mestno hišo, kjer se bo zbralo na stotine ljubiteljev teka.

Mesto, ki teče skupaj

Organizacija, ki jo vodijo sami tekači iz lokalnega društva, se ponaša z večletno tradicijo spodbujanja aktivnega življenja in zdravja. "Naš cilj je ustvariti dogodek, ki združuje, ne samo tekače iz Bele krajine, ampak tudi tekaške entuziaste iz celotne Slovenije," pravi predsednik društva Aleksander Lazukin. Z vsakoletnim povečevanjem števila udeležencev, Nočni tek v Metliki postaja simbol skupnostne povezanosti in športnega duha.

Tekaške rezdalje in prijave

Letošnji tek ponuja dve različni tekaški distanci: 4- in 8-kilometrsko, s startom in ciljem na Mestnem trgu. Registracije so odprte že od 1. marca, z možnostjo prijave vse do 24. maja na uradni spletni strani dogodka TUKAJ. Za skupine, ki štejejo pet ali več članov, je na voljo posebna skupinska prijava po znižani ceni.

Varnost in vidljivost

Proga bo dobro osvetljena in označena, organizatorji pa vse tekače pozivajo, naj za boljšo vidljivost uporabijo naglavne lučke. "Zagotavljanje varnosti tekačev je naša prva prioriteta," poudarja vodja dogodka. Ob progi bosta postavljeni tudi dve okrepčevalni postaji, kjer bo tekačem na voljo voda.

Finančne in administrativne podrobnosti

Prijavnina se razlikuje glede na datum prijave: zgodnje prijave stanejo 15 evrov in vključujejo tekaško majico, štartno številko in čip, medtem ko pozne prijave stanejo 25 evrov. Plačilo prijavnine je mogoče izvesti elektronsko ali preko bančnega naloga, pri čemer je treba upoštevati, da je prijava potrjena šele na dan, ko je prijavnina tudi plačana.

Zaključek z obljubo

Ko se bodo tekači pognali po metliških ulicah, bo Nočni tek ponovno dokazal, da je šport veliko več kot le tekmovanje. Je praznik, ki združuje in krepi skupnost. "Vsak kilometer, pretečen v soju luči, prinaša novo upanje in nov zagon za zdravo prihodnost," zaključuje predsednik Tekaškega društva Bela krajina.

Naj se športni duh razširi na vse, ki v noči iščejo svojo pot — tekaško pot.

Vse dodatne informacije in prijavni obrazec najdete TUKAJ.

Vir: TKD Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj