Na vsebino

Jamarji raziskovali brezna na Plešivici

Foto: @jamarskiklubkrka
Foto: @jamarskiklubkrka

Člani Jamarskega kluba Krka so se tokrat mudili v Beli krajini, kjer so raziskali brezni, ki jih je s pomočjo domačinov odkril Janez Jerman. Vhode je že pred dobrim mesecem dni delno odkopal, pokukal v globino ter naredil nekaj skic. A čas za »akcijo« se je našel šele minulo soboto, ko so se pri Janezu doma dobili Saša, Žan, Jani in Leopold.

Pot jih je vodila na Plešivico, kjer je bilo potrebno pri prvem breznu odstraniti nekaj večjih skal in že je sledil spust v 40 metrov globoko brezno. Notranjost jamarjev ni presenetila. Brezno, ki se je tam tudi zaključilo, so izmerili in eden za drugim odšli na površje še v drugo brezno. Medtem je Žan, ki je ostal zunaj, odstranil vejevje in zemljo ter počakal Janija, da raziščeta jamo. Globina je zadostovala za registracijo, kar so preverili tudi ostali, ki so se jima pridružili.

»Prijetno se je bilo hladiti v podzemlju in se skrivati pred komarji. Čakal nas je še zaključek v Črnomlju, kjer nam je Janez pripravil čevapčiče z vsemi možnimi prilogami,« so še sporočili z Jamarskega kluba Krka.

Vir: Jamarski klub Krka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj