Na vsebino

Iz mojega mehurčka (16)

Srečnega pa zdravega!

Prejšnji teden, ko sm dobila posodbljen urnik kdaj morm napisat naslednji blog me je kmalu kap. Lahk bi bla počaščena, da lahk začnem letošnje leto s kako globoko mislijo. Al me je res prešinlo kk je lahk že leto naokoli. Negre mi v glavo. 365 danov je minilo, ko bi trznu. Mogoče bo letošnje kaj daljše, glede na to, da je prestopno. Pravijo, da vidiš kk hitro gre čas šele takrat, ko maš otroke i vidiš kk hitro odraščajo i nekaj je na temu. Časa mam na pretek, a hkrati mi ga zmanjkuje. Zt pišem dns spet po dougem času v težki metliščini, ker nism htela tete pred prazniki obremenjevat z lektoriranjem, a moja slovenščina se je v preteklem letu spustila na nizek nivo. Morm na tem malo več delat, če ne bi bla proti novoletnim zaobljubam, bi si mogoče celo zadala kak cilj v tej smeri. A kk pravijo je največji greh z ostalimi podelit svoje zaobljube, ker je pritisk ob neuspeli zaobljubi tolko večji, a vsi znamo kk dougo trajajo te dietke. Glih deset danof.

Kakorkoli, če je vam vsem blo leto 2023 tk super i fajn, kk je večina objavla po fejzbuku i instagramu, meni sploh ni blo tk super i fajn. Meni so ble lekcije, ki mi jih je dalo leto 2023 vse drugo ko fajn. Ble so hude i boleče, al hvaležna pa sm za to leto tolk ko i vsi, ki vam je blo tk super. I hkrati ostajam v večni dilemi, al mi je všeč kk pol na koncu vsi potegnejo črto i povdarijo dobre stvari v letu, al pogrešam malo več une pristosti, da se pojamra i ne zavija v celofan. Tu se res nemorm odločit. Pol po eni strani kk smo pristni smo negativni, a kk potegnemo črto na dobre dogodke nismo pristni. I zadnje cajte se trudim negativno kk se le da, stran od sebe dat. Tk da se zdej vrtimo v krogu, tk vam je v moji glavi.

Ampak zdej se lahk fokusiram na mojo misel za leto 2024. To že nekaj časa stalno govorim, ko nekomu zaželim kaj za rojstni dan. Želim vam izključno, da bote srečni. Srečen človek ma čisto vse i zdravje i ljubezen i dnar i še vsako glupost. A nesrečnemu vse manjka, še več od vsega. Tk da, res vam privoščim, da bote srečni v letu 2024. I bojte hvaležni za to kaj mate, družite se z ljudih, ki vas majo radi i jih mate tudi vi radi, i postavite si meje, če si jih še niste. Zaslužite si namreč največ.

Laura Butaja

Laura Butaja

Skoraj vedno z nasmehom na obrazu, a kadar ga ni, s krepko stisnjenimi obrvmi in ustnicami. Z iskrenimi in velikokrat preveč v celofan zavitimi besedami, ki pa na koncu vendarle tvorijo smiselno celoto. Z motom nasmejati bralce in željo premakniti kakšno dejansko ali pa zgolj oviro v glavah.

Dobrodošli na mojem popotovanju, kjer boste deležni prigod navihane enaindvajsetletnice, ki se spopada z življenjem in njegovimi izzivi.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj