Na vsebino

Najboljša belokranjska pogača prihaja iz Gribelj

Ocenjevalna komisija tudi letos ni imela lahke naloge.
Ocenjevalna komisija tudi letos ni imela lahke naloge.

V Hiši dobrot Bele krajine so tudi letos v okviru prihajajoče 42. Vinske vigredi pripravili ocenjevanje za najboljšo belokranjsko pogačo.

Ocenjevanje pogač certificiranih proizvajalcev je bilo izvedeno po standardiziranem obrazcu, sprejetem skupaj s specifikacijami v Bruslju. Šestčlanska komisija v sestavi Katarina Mihelčič (vodja), Marija Škof, Nada Pezdirc, Katja Gregorič, Sonja Škof in Zdenka Štrbenc, pa ni imela lahkega dela, saj je bila udeležba velika, rezultati ocenjevanja pa izjemni. Vse ocenjene pogače so namreč dosegle oceno nad 74 od 80 možnih točk. Ocene so bile izredno konsistentne, izločanje najvišjih in najnižjih ocen pa je pripomoglo k bolj objektivnim rezultatom.

Zmagovalec letošnjega ocenjevanja je Kovačnica sreče, Darinka Jerčinovič iz Gribelj, ki je zbrala 79,38 točk. Priznanje za najboljšo belokranjsko pogačo bo prejela na otvoritveni slovesnosti 42. Vinske vigredi, ki bo 17. maja.

Organizatorji ob tem vabijo tudi k sodelovanju v ocenjevanju belokranjskih pogač med širšo javnostjo, ki bo potekalo v nedeljo, 19. maja, ob 12. uri. Pogačo prinesite v Hišo dobrot Bele krajine med 9. in 12. uro ter sodelujte v anonimnem ocenjevanju.

Priznanje za najboljšo pogačo med ljubitelji peke bo podeljeno v nedeljo na glavnem odru Vinske vigredi v sklopu zaključne slovesnosti.

Vir: Vinska vigred

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj