Na vsebino

Ažurnost države, ko gre za nas ...

V celoti vam posredujemo dopis Martina Lindiča, brez popravkov in zaključkov. Sami presodite ...

"Košuta na sliki, se je v tehnične ovire za usmerjanje migrantov zapletla že v ponedeljek ali torek dopoldne, 8.12.2015. Domačini, ki se sprehajajo po pešpoti od Radenc do Sodevc vsakodnevno, so poškodbo na oviri (žici) in velike luže krvi videli v torek popoldne. Lovci domače LD Sinji vrh so bili obveščeni od dogodku v sredo, takrat so tudi začeli obhode žice, a nič našli.
Mladi, ki nam ni vseeno kaj se v Poljanski dolini ob Kolpi dogaja smo v četrtek locirali lokacijo nesrečnega dogodka, v petek popoldne, 11.12.2015, končno našli tudi nesrečno žival, ki je umrla v hudih mukah. Nemudoma smo obvestili pristojne na policiji in LD Sinji vrh. V soboto okrog 12-h so lovci v spremstvu policistov PP Črnomelj izvekli od roba reke Kolpe nesrečno žival izza tehnične ovire oz. "korčentine". Lovci so izrezali čeljust košuti za evidenco, policisti so obvestili dežurnega higienika, da bo odpeljal mrtvo žival. Pustili so jo na obkolpski pešpoti, označili s palico, nekdo jo je še pokril s črnim pokrivalom.
Že tokom sobotnega popoldneva in danes dopoldne so me klicali ogorčeni ljudje, da mrtva košuta leži na pešpoti. Miril sem jih, da je vse urejeno, da bo odpeljana v kratkem !
DANES JE NEDELJA, 13.12.2015 in okrog 4-h popoldne mi ni dalo miru, pa sem šel še sam pogledat, če je nesrečna košuta odpeljana, in kaj vidim, vidite na spodnjih slikah GROZLJIVO !!! Bila je odkrita, saj je pihalo, poslikam in pokrijem nazaj nesrečno žival.

Ne morem razumeti, ko začnem klicati inšpektorja za meje PU NM (ne dvigne), PP Črnomelj (pravijo, da niso pristojni, naj kličem 112), SOS 112 (najprej dobim Ljubljano, vežejo v Novo mesto), tu povejo, da bodo obvestili dežurnega higienika VURS VHS Enota Novo mesto (državna služba, ki ima koncesijo za odstranitev mrtvih živali). Obljubijo, da me obvestijo kaj bodo ukrenili. Vmes se ustavim še na Mejnem prehodu Sodevci-Blaževci, policistu povem, za ta problem, čudi se kaj niso še odpeljali ... Vmes me kličejo nazaj iz 112, da bodo mrtvo žival odpeljali v ponedeljek, tako jim je zagotovil dežurni higienik, češ da jim tega nihče ne plača in bodo to naredil v rednem delovnem času ???!!! Naslednji korak kličem našo županjo občine Črnomelj, telefona ne dvigne. Vmes me kliče nazaj inšpektor za meje PU NM, povem problem, čudi se; obljubi, da bo v ponedeljek dopoldne uredil zadeve. Potem še enkrat kličem predsednika LD Sinji vrh, da preverim zakaj mrtva košuta ni odpeljana, pove mi da so oni svoj postopek naredili v soboto opoldne, policista sta takrat obvestila tudi dežurnega higienika iz NM, ki pa jima je povedal, da bodo mrtvo žival prišli iskati v ponedeljek ?!?!?

Vsi vpleteni so vedeli za problem, cel vikend pa se ni nič zgodilo ???!!!

Kaj se bi zgodilo, če bi mrtvo žival zavohal MEDVED, lahko bi jo vlekel v grmovje, se zapletel v britvičasto žico, ... ni za razmišljati ...

Vikend v Poljanski dolini ob Kolpi je bil sončen, ljudje - domačini in obiskovalci so se sprehajali v sončni naravi, opazovali novo pridobitev oz. tujek "žilet žico", ki je postavljena ob ali na pešpoti, ki potekajo ob Kolpi, z njimi se sprehajajo tudi otroci, domače živali, ...

Vznemirjen sem, odločim se, da se odpeljem pogledati še žico v Kostel, pokličem še nekaj ljudi, se slišim z dr. Stankom Nikoličem, vitalnim 85-letnim predsednikom TŠD Kostel, s katerim zelo dobro sodelujemo tudi Poljanci, sam že več kot 20 let. Pogovoriva se o problemih in akcijah pri njih (Pohod in tek ob žici, 20.12.2015), saj so od tega tedna ožičeni tudi Kostelci od Savskega Laza do Kužlja. Povem tudi za naš trenutni problem, pove da naj pokličem podžupana občine Kostel, ki je profesionalno tudi državni inšpektor za živali, pri Ministrstvu RS za kmetijstvo. Seveda se takoj slišimo, povem za problem, dobim zagotovilo, da se bo jutri dopoldne zavzel in preveril kaj in kako, so pa tudi tu problemi, saj nimajo navodil kaj in kako - še nič ni dogovorjeno na državnem nivoju !!?? Slišimo še torej jutri, tokom dneva...

PROSIM VSE, KI JIM NI VSEENO, DA ŽIVALI UMIRAJO V HUDIH MUKAH, NA TEH TEHNIČNIH OVIRAH OB KOLPI IN DRUGJE PO SLOVENSKI MEJI S HRVAŠKO, DA POMAGAJO PO SVOJIH MOČEH, OBVESTITE PRISTOJNE IN SVOJE PRIJATELJE, LE TAKO BOMO DOSEGLI, DA SE TE NESMISELNE OVIRE ČIMPREJ ODSTRANIJO.

O migrantih, ki jih bodo "hrvati" poslali k nam, pa še vedno nič ..."

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
93
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj