Na vsebino

Don Don prevzema srbski Žitopek

Foto: Don Don
Foto: Don Don

Metliški Don Don bo po poročanju portala Just Food odkupil še 49,02-odstotni delež v srbskem podjetju Žitopek, v katerem ima trenutno v lasti 50,8 odstotkov delnic. Don Don je v Žitopeku prisoten od leta 2014, pri tokratnem nakupu pa mu bo po poročanju omenjenega portala pomagala španska investicijska skupina BB Global Investing.

Podjetje Don Don je začelo delovati leta 1994 v Metliki. Leta 2003 se je razširilo na Hrvaško, od leta 2008 pa je postalo vodilno pekovsko podjetje v Srbiji. Oktobra 2015 je prevzelo Pekarno Grosuplje. Danes ima družba svoje odvisne družbe v Srbiji, BiH, Črni gori, Bolgariji, Romuniji in na Hrvaškem, poleg tega izvaža izdelke na Kosovo, v Makedonijo, Grčijo ter na Slovaško. V Sloveniji ima proizvodni enoti v Kranju in Grosupljem ter je lastnica blagovnih znamk Tvojih 5 minut in Pekarna Grosuplje.

Žitopek je bil ustanovljen leta 1947, proizvajajo pa vse vrste kruha, sladkega in slanega peciva, torte, krofe in že pripravljene sendviče. Njihove izdelke prodajajo v 18 pekarnah po južni Srbiji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj