Na vsebino

Jesenska dekoracija na temo pesmi Živali jeseni

Jesenska dekoracija na steni igralnice v razvojnem oddelku Žogice je nastajala počasi korak za korakom. Za celotno izdelavo smo potrebovali tri tedne.

Najprej smo izdelovali živali. Otroci so na pripravljeno šablono lepili trikotnike, ki so jih pred tem sami izstrigli iz kartona, in prikazal se je jež, ki se kotali in jabolka ter hruške nabadati hiti. Za urno veverico so trgali krep papir in ga lepili na kartonasto predlogo. Medved kosmatinec je res kosmat in prijazen na dotik, saj so ga otroci ustvarjali z lepljenjem koščkov žametnega blaga. Ptice lastovice pa so svoja krila dobila z listi koruznih storžev, ki so jih otroci s pomočjo gobice prebarvali v črno. Da je celotna kompozicija resnično zaživela tudi na steni igralnice, smo potrebovali še jesensko listje, ki smo ga nabirali na sprehodu in na igrišču pred vrtcem.

Ko so izdelane umetnije živali in jesensko listje končno dobili svoje pravo mesto na steni igralnice, so živali iz pesmice oživele in nas povabile, naj se jim v pisani jeseni v gozdu pridružimo še mi.

Vir: Vrtec Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj