Na vsebino

Kamišibaj v Gradski knjižnici Zadar

V sredo, 8. junija, smo v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto in z vodjo tamkajšnjega mladinskega oddelka Heleno Brulc gostovali v zadarski knjižnici. Obe knjižnici sta že pred leti podpisali listino o medsebojnem sodelovanju z različnimi projekti za mlade.

Projekt Kamišibaj- zgodbe med sliko in besedo, ki ga dve leti v sodelovanju z domačimi partnerji gojimo v naši knjižnici, se je zdel Heleni in strokovnima delavkama zadarske knjižnice Vesni in Dajani zanimiv in inovativen, tako da smo dobili prijazno povabilo in predstavili kamišibaj v knjižnici, v samem centru prelepega Zadra, v katerem se že čuti turistični vrvež.

Pripravili smo dve predstavitvi, tako za skupino učencev 1. razreda iz bližnje šole kot tudi za strokovne delavce knjižnice in šole. Oboje smo izvedli v slovenskem jeziku in izkazalo se je, da kamišibaj pripoveduje univerzalno govorico, saj ni bilo večjih težav v razumevanju jezika. V Zadru smo preživeli res prijeten in uspešen dan z odličnimi gostitelji.

Navdušenje nad našim obiskom s kamišibajem je že obrodilo sadove, saj so nam v zadarski knjižnici obljubili, da bomo s kamišibajem še sodelovali. V prihodnje, mogoče že konec tega leta, si želijo, da bi za njihove strokovne delavce pripravili praktično delavnico za izdelavo kamišibaja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj