Na vsebino

Uradno poročilo o delovni nesreči in utopitvi

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Metliški policisti so bili včeraj nekaj po 13. uri obveščeni o nesreči pri delu v kraju Otok, kjer naj bi se huje poškodoval moški. Prve ugotovitve kažejo, da je 60-letni moški na njivi opravljal dela z motokultivatorjem, pri odpravljanju napake na vplinjaču pa je padel pod delujoč samohodni motokultivator, ki mu je hudo poškodoval obe nogi. Moškega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Črnomaljski policisti so včeraj okoli 6.30 pri Učakovcih prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo, okoli 8. ure v okolici Žuničev dva državljana Alžirije, nekaj pred 14. uro pa pri Vukovcih še državljana Maroka, ki je preplaval reko Kolpo. 19-letnik je policistom povedal, da sta v reko zaplavala skupaj s prijateljem, ki pa je žal utonil. Ko se je začel potapljati, naj bi ga skušal rešiti, vendar mu ni uspelo.

Črnomaljski policisti so takoj aktivirali gasilce PGD Črnomelj in PGD Vinica, ki so z gasilskim reševalnim čolnom in tremi potapljači pregledali strugo reke Kolpe. Okoli 18. ure so na rečnem dnu našli truplo moškega. Policisti so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Na truplu ni bilo sledi nasilja, zdravnica pa je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin in ugotavljanjem identitete pokojnega.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj