Na vsebino

Ureditev gospodarske javne infrastrukture v industrijski coni Beti

Dne 23. avgusta 2019 je Služba vlade RS z razvoj in evropsko kohezijsko politiko Občini Metlika izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Izgradnja gospodarske javne infrastrukture v industrijski coni Beti«. Vrednost projekta je ocenjena na 730.000,00 EUR, od tega bo znašal prispevek Evropske unije in državnega proračuna skupno 500.000,00 EUR, razliko v višini 230.000,00 EUR pa bo zagotovila Občina Metlika.

Predvideno je, da se sedaj 0,75 ha degradiranega območja v osrednjem delu industrijske cone Beti sanira, infrastrukturno modernizira in nadgradi. Večina objektov kompleksa nekdanje skupine Beti, je bila namreč zgrajena v letih po drugi svetovni vojni. Zaradi slabega vzdrževanja, dotrajanosti in spremembe tehnologije proizvodnje v posameznih objektih, je obstoječa komunalna oprema nezadostna in neprimerna za potrebe novih objektov in gospodarskih dejavnosti, zato je potrebna celostne modernizacije in nadgradnje. V industrijski coni Beti se nahaja močno dotrajana in tehnično neprimerna infrastruktura vodovoda, elektrike, mešanega sistema kanalizacije, cestnega omrežja in omrežja tehnoloških odpadnih voda.

Z realizacijo investicije bo Občina Metlika komunalno opremila (modernizirala in nadgradila komunalno opremo) sedaj degradirana območja znotraj cone Beti in sicer bo investicija zajemala:

  • izgradnjo 120 m severne dostopne ceste (gre za sedanjo makadamsko cesto, ki pelje tudi do kompleksa športnih igrišč),
  • izgradnjo 70 m interne ceste,
  • izgradnjo 463 m kanalizacije,
  • izgradnjo 717 m vodovodnega omrežja,
  • odstranitev objektov za izgradnjo interne ceste ter vodovodnega in kanalizacijskega omrežja (odstranitev z namenom komunalnega opremljanja obravnavanega dela cone),
  • izgradnjo 66 m armiranobetonskega zidu in
  • izgradnjo 290 m elektro-kabelske kanalizacije.

Z investicijo bodo domači podjetniki dobili površine za nadaljnjo rast in razvoj. Prav tako bo Občina lahko s komunalno opremljenimi površinami privabila investitorje iz drugih okolij. Nove gospodarstvu namenjene površine bodo izboljšale pogoje za poslovanje gospodarskih subjektov in nastanek novih delovnih mest.

Izgradnja je predvidena v letih 2020-2021.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj