Na vsebino

Včeraj potrjenih 53 primerov, okužba tudi v celjskem vrtcu

Včeraj je bilo ob novem rekordnem številu opravljenih testiranj (1653) potrjenih 53 primerov okužbe. Hospitaliziranih je 26 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Dan je minil brez smrti bolnikov s covidom-19.

Po torkovih 55 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, je bilo v sredo potrjenih 53 primerov. Skupno število potrjenih okužb v Sloveniji je preseglo število 3000 - po sredinih primerih je naraslo na 3032‬‬.

V sredo je bilo drugi dan zapored opravljeno rekordno število testiranj. Po torkovih 1608, je bilo včeraj opravljenih 1653 testiranj. Skupno je bilo v Sloveniji opravljenih 163.500‬ testiranj.

V sredo ni umrl noben bolnik s covidom-19, skupno število je ostaja 134.

Po podatkih vlade je hospitaliziranih 26 bolnikov s covidom-19. V sredo so bili trije ljudje odpuščeni iz bolnišnice, trije bolniki s covidom-19 pa so bili hospitalizirani na novo. Štirje bolniki potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi, kar je enako kot dan pred tem.

Okužba v celjskem vrtcu

V enoti Ringa raja celjskega vrtca Zarja so v sredo pri strokovni delavki potrdili okužbo z novim koronavirusom. Po posvetu s pristojnimi so bile ob okuženi delavki v 14-dnevno karanteno poslane še štiri sodelavke ter 12 otrok.

Kot je povedala ravnateljica vrtca Zarja Mateja Kobal, so v sredo zvečer vse starše obvestili o okužbi, nekateri so se potem odločili otroke obdržati doma. Sicer vrtec danes dela popolnoma normalno, čez dan bodo razkužili prostore, v katerih se je zadrževala okužena delavka, v petek pa bodo razkužili celoten vrtec, je še dejala Kobalova.

V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so okužbo z novim koronavirusom zaznali že julija. Takrat so v karanteni pristale štiri strokovne delavke in 44 otrok.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj