Na vsebino

Luka Kambič z Rogaško do pokalnega naslova

Nogometaši Rogaške so zmagovalci pokala Pivovarne Union v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Slatinčani po streljanju enajstmetrovk premagali Gorico s 7:6 in prišli do prve pokalne lovorike. Zgodovinskega uspeha se veseli tudi 25-letni Belokranjec Luka Kambič, ki je v začetku leta k Slatinčanom prestopil iz Kopra in takoj postal standardni član prve enajsterice črno-belih.

Po enakovrednem prvem polčasu je bila Rogaška v drugem bližje zadetku, a sta se ekipi po 90 minutah igre razšli brez golov. Sledil je podaljšek, v prvem je za vodstvo Rogaške zadel Thalisson, v drugem pa je iz prostega strela izenačil Luka Marjanac.

Sledilo je napeto streljanje enajstmetrovk, kjer je v peti seriji za Rogaško zadel tudi Kambič. Odločitev o zmagovalcu pa je padla šele v sedmi seriji, ko je za Gorico zgrešil Robert Ćosić, za Rogaško pa zadel Cene Kitek.

Rogaška je tako v zgodovinskem prvem pokalnem finalu prišla do lovorike, Gorica, ki sicer ima tri tovrstne naslove, pa je drugič izgubila.

Rogaška je po izjemno uspešni pomladi sezono v Prvi ligi sklenila na osmem mestu, a prihodnje leto vseeno ne bo članica elitne druščine, saj Slatinčani niso pridobili prvoligaške licence za prihajajočo sezono.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj