Na vsebino

Mitja Ilenič: Tega nisem pričakoval

Mitja Ilenič. Foto: NK Domžale
Mitja Ilenič. Foto: NK Domžale

Slovenska reprezentanca do 21 let konec marca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2023. Varovanci Milenka Aćimovića se bodo dvakrat pomerili s Kosovom. Prva tekma bo 25. marca v Prištini, povratna pa 29. marca v Celju. Na seznamu vpoklicanih nogometašev sta tudi dva Belokranjca. Poleg napadalca Aljoše Matka (Olimpija), je med Ačimovičevimi izbranci prvič tudi 17-letni Mitja Ilenič. Mladi desni bočni branilec si je vpoklic prislužil z odličnimi predstavami v dresu Domžal.

''Občutki so fantastični! Tega nisem pričakoval, zato je zadovoljstvo še toliko večje. Zares sem ponosen na prvi vpoklic v mlado reprezentanco in komaj čakam, da si nadenem dres z državnim grbom. Leto 2022 se je zame začelo idealno. Najprej priprave s članskim moštvom, nato redno igranje na prvih sedmih tekmah v Prvi ligi Telemach in sedaj še vpoklic v reprezentanco U21. Glede na to, da sem bil pred nekaj meseci še pri mladincih, si boljšega članskega začetka ne bi mogel želeti,'' je za spletno stran domžalskega prvoligaša povedal Mitja Ilenič, najmlajši posameznik med mladimi reprezentanti za obračuna s Kosovom.

Prvi reprezentančni vpoklic v selekcijo do 21 let sta poleg Ileniča prejela še Aljaž Antolin in Tio Cipot. Aćimović sicer ostaja zvest jedru reprezentance, ki se je oblikovalo v prvem delu kvalifikacij. Na tekmah s Kosovom bo zaradi poškodbe pogrešal Tamarja Svetlina, enega izmed nosilcev igre. V mlado reprezentanco se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe vračata Nik Prelec in Benjamin Markuš.

Slovenija z osmimi točkami na računu trenutno zaseda četrto mesto v skupini G, kjer vodi Češka pred Anglijo in Albanijo. Kosovo je peto, brez točk pa Andora.

Vir: NZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj