Na vsebino

ODPOVEDANO! O lisički zviti tički in drugih zverinicah, lutkovna predstava (SHOŽ)

30. apr ob 17:00

!!!!!Žal sporočamo, da je predstava zaradi bolezni odpovedana. Nov termin sporočimo naknadno.

Vabljeni najmlajši na lutkovno predstavo "O lisički zviti tički in drugih zverinicah" v izvedbi vsestranske umetnice Nike Solce.

Nika Solce v lutkovno glasbeni predstavi otrokom in njihovim staršem približa svet poučnih ljudskih pravljic, ki jih začini z ljudskimi pesmimi in napevi. Po zaključku predstave se bodo otroci učili ljudskih pesmi in viž, izostrili posluh in obogatili jezik ter tako oživeli našo ljudsko tradicijo: "Naj ne ostane le del naše dediščine, ampak tudi del našega izročila prihodnjim generacijam". (www.nikasolce.info)

Po slovenskih ljudskih priredila: Nika Solce
Igra, režija, glasbeni aranžmaji in izvedba: Nika Solce
Oblikovanje in izdelava lutk: Mateja Šušteršič
Produkcija: Mednarodni center za lutkovno umetnost MCLU Koper

---------------------------------------------------------------------------
Nika Solce je vsestranska umetnica, lutkarica in pevka, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vseh koncev sveta in išče nove priložnosti za izražanje tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. S pomočjo izrednega smisla za lastne melodije, ki jih združuje z glasbo iz drugih delov sveta, njene interpretacije ne vodijo le na popotovanje znotraj in zunaj nas, temveč so tudi nadvse izvirne.

Nika je tudi lutkarica. Že s šestimi leti je začela nastopati v družinskem lutkovnem gledališču "Papilu" in s staršema gostovala po lutkovnih festivalih širom Evrope. Sodelovala je v različnih lutkovnih skupinah, zadnja leta pa svoje lutkovne predstave izvaja samostojno. V njih združuje svoja dva svetova, lutkovnega in glasbenega.

Vstopnina: 4 eur
Obvezne prijave ne [email protected]

Kdaj: torek, 30. april, ob 17. uri

Kje: Spominska hiša Otona Župančiča Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj