Na vsebino

Starši vs. stari starši

Če so stari starši veliko prisotni pri vzgoji, se lahko pojavijo tudi neljube situacije. Starši na najinih predavanjih največkrat potožijo, da se zapleta v vzgojnih situacij, kadar so prisotno oboji. stari starši in starši. Zato je dobro vedeti: kadar je otrok pri babici, odloča in ukazuje babica. Ko se pojavi otrokova mama ali oče, odločata onadva. Babica se umakne. Bila je prvi oficir na bojni ladji, ampak, ko vstopi kapitan, ta takoj in brez formalnosti dobi vrhovno poveljstvo. Če se babica ne umakne, vas čaka naporen pogovor na štiri oči. Manj naporen bo, če se zavedate, da se pogovarjate predvsem z otrokovo babico, manj s svojo mamo ali svojo taščo. Poudarite, da gre za dobro njenega vnuka, ne za kake druge razloge. Velika škoda bi bila, če bi zaradi slabe komunikacije med vami in starimi starši, otrok izgubil kraljestvo časa, potrpežljivosti in izkušenj, ki mu jih lahko dajo le stari starši. Zaradi otroka se je vredno potruditi! Dolžnost staršev je, da ste odgovorna avtoriteta ne glede na to, kje z otrokom ste. Zato ni primerno vzgojno opozorilo, ko ste z malčkom na obisku: "Pusti vrata omaric, ne odpiraj! Če ne, bo tetica huda!" Ali v trgovini: "Gospa za blagajno bo huda!"
Ne! Starši ste tidti, ki boste jezni, ne tetica in ne gospa! Ne medicinska sestra in ne zdravnica. Vi boste ukrepali. Vi ste najvišja otrokova avtoriteta.

Vir: www.čmrlj.biz
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj