Za vse, ki iščete alternativo dragemu Adobe Photoshopu ali Lightroomu.

Adobe je spremenil politiko svojih cen. Včasih si enostavno kupil njihov produkt (Photoshop/Lightroom), ga namestil na svojo napravo in ga neomejeno uporabljal. Zdaj pa ga ne moreš več kupiti, ampak ga lahko samo "najameš" in uporabljaš. Cena je 12 € na mesec (ko ni v akciji). Torej moramo odšteti 144 € za enoletno uporabo ali kar 1440 € za 10 let. Wau! Rahlo nenormalno, če mene vprašate.

No, te dni me je kolegica opozorila, da je na trgu veliko cenejši program. Stane 50 € in je tvoj. Poleg tega ti pripadajo vse nadaljnje posodobitve. Program se imenuje AFFINITY PHOTO.

Za vas sem sprobal preizkusno različico. Program je silno podoben Adobe Photoshopu in Camera Rawu. Je počasnejši in malo drugačen. Seveda ima v primerjavi z omenjenima pomankljivosti a tudi prednosti. Z video vodniki s spleta in z nekaj vaje se človek navadi tudi nanj.

Pri njem pogrešam gumb za auto korekcijo v načinu za Raw obdelavo. Shranjevanje v jpeg ali kateri drugi prepoznavni format je možno samo preko komande "export". Za več komentarjev go bom moral pa še malo bolje spoznati.

Povezava na uradno stran je TUKAJ.

Na strani se najdejo tudi video vodiči (LEARN), ki pomagajo prebiti led.