Na vsebino

17. redna seja Občinskega sveta Metlika

Včeraj je na Občini Metlika potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika, na kateri je bilo obravnavanih 14 točk dnevnega reda.

Občinski svet se je seznanil s celostno prometno strategijo Občine Metlika in jo tudi skupaj z akcijskim načrtom sprejel. S strani gospoda Albina Kregarja, direktorja podjetja Cerod d. o. o. je bil članom občisnkega sveta predstavljen projekt izgradnje objekta za mehansko biološko obdelavo odpadkov Dolenjske in Bele krajine.

Na seji so bila sprejeta poročila o revidiranju Osnovne šole Metlika, Ljudske knjižnice Metlika in Otroškega vrtca Metlika za leto 2016, letna poročila javnih zavodov v občini za leto 2016 ter letno poročilo javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. za leto 2016. Sprejet je bil tudi zaključni račun proračuna Občine Metlika za preteklo leto.

Občinski svet Občine Metlika je sprejel Odlok o občinskem prostorskem načrtu za stanovanjsko območje »Podzemelj – sever.« Soglasno je bil sprejet tudi Pravilnik o dodelitvi proračunskih sredstev za namene pokroviteljstva.

Članom občinskega sveta je bila na seji predstavljena dejavnost Mladinskega centra Metlika ter problematika s katero se srečujejo. Na občinski svet so namreč naslovili prošnjo za povečanje sredstev, saj je delovanje centra brez zaposlene osebe zelo oteženo. Po predstavitvi je bil sprejet sklep, da se ob rebalansu proračuna povečajo sredstva za delovanje mladinskega centra.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj