Na vsebino

227 novookuženih, odvzetih 2893 brisov

Včeraj je bilo potrjenih 227 okužb z novim koronavirusom, opravljenih pa je bilo 2893 testov. V bolnišnici je 94 ljudi, od tega jih je 15 na intenzivni negi. Zaradi covida-19 je umrl en človek.

Dan prej je bilo po 3281 opravljenih testiranjih potrjenih 238 okužb z novim koronavirusom.

Vlada zagotovila 2,5 milijona evrov za razvoj obetavnih cepiv

Vlada je iz sredstev splošne proračunske rezerve zagotovila nekaj več kot 2,5 milijona evrov za vplačilo v instrument za nujno pomoč Evropske komisije, ki bodo namenjena proizvajalcem obetavnih cepiv proti covidu-19. Ob tem je izpostavila, da bodo porabljena sredstva iz tega instrumenta všteta v končne cene cepiv.

Kot so po petkovi dopisni seji sporočili iz vlade, je skupen pristop EU-ja v pogajanjih s predstavniki proizvajalcev obetavnih cepiv napovedala Evropska komisija v strategiji, ki jo je objavila junija s ciljem, da se prebivalcem unije zagotovijo varna, učinkovita in kakovostna cepiva po čim bolj ugodnih cenah, v čim krajšem možnem času ter enakopravno in enakomerno preskrbo s cepivi pod enakimi pogoji in v enakih časovnih obdobjih.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj