Na vsebino

3. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine - Rovinj

OŠ Mirana Jarca Črnomelj:

V petek se je 3. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine v Rovinju udeležilo okrog 120 izbranih učencev likovnikov iz belokranjskih in dolenjskih šol. Iz naše šole se jo je udeležilo 10 učencev:Kanita Škulj, Nives Ilinčič, Žana Radulovič, Marina Vrščaj, Žan Belca, Kristjan Pezdirc, Kaja Pavše Grabrijan, Kim Riznič , Naja Khalil, Medina Halilagič in mentorica Natalija Orlič.

Po dveh uspešnih kolonijah v slikovitem Piranu in Gradežu v Italiji, kjer so učenci likovniki ustvarjali na prostem s pomočjo svojih mentorjev, smo se letos zopet odpravili v obmorske kraje, in sicer v hrvaški Rovinj, ki je od Črnomlja oddaljen 200 kilometrov. Rovinj je slikovito hrvaško turistično mestece, ki je zelo podobno našemu Piranu.
Mladi ustvarjalci so ta dan ustvarjali na prostem, kjer so si poiskali svoj motiv in ga upodobili v izbrani risarski ali slikarski tehniki. Po prihodu v Rovinj, smo si mesto skupaj ogledali in si izbrali motiv za upodabljanje. Sledilo je ustvarjalno delo. Nekateri učenci so bili hitrejši, drugi bolj vztrajni in natančni. Vsekakor pa je bilo delo na terenu zelo zanimiva izkušnja. Tako so si mladi ustvarjalci pridobili bogate in nepozabne likovne izkušnje. Mladi ustvarjalci pa so zaradi velike količine turistov, ki je hodila po rovinjskih ulicah, poželi mnoga priznanja in občudovanja njihovih nastajajočih del.
Vsi nastali izdelki učencev ter fotografije druženj in ostalega dogajanja so objavljeni na spletni strani kolonije.

OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj:

V petek je v Rovinju poteka 3. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Kolonije se je udeležilo okoli 90 učencev, med njimi tudi naši učenki Nastja Džurdžević in Mateja Šuklje.

Po prihodu v mesto Rovinj smo sprva nekaj časa namenili krajšemu ogledu mesta, nato sta si učenki izbrali njima najljubši motiv in se lotili ustvarjalnega dela.

V prijetno hladni senci borovcev, šumenju valov in galebov sta učenki s svinčnikom, suhimi barvicami in vodenimi barvami svoj motiv čudovito upodobili na papir. Po končanem slikanju je sledilo še kosilo in končno tudi zasluženo kopanje v morju.

Izletniške kolonije mladih likovnikov se bomo z veseljem še kdaj udeležili. Vsi izdelki učencev, nastali na likovni koloniji, bodo objavljeni na spletni strani kolonije.

Vir: OŠ Mirana Jarca on Milke Šobar-Nataše Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj