Na vsebino

Marija Adlešič je praznovala 90 let

Devetega februarja je okroglih 90 let praznovala Marija Adlešič iz Purge, Micka Kavranova, kot ji pravijo sokrajani. Micko je v Purgo z njene domačije v sosednjih Adlešičih pripeljal mož Stanko. Bila je pridna gospodinja in tudi na kmetiji je opravila veliko dela, saj so se ukvarjali s čebelarstvom, turizmom in živinorejo.

V zakonu z možem Stankom, ki je umrl pred 16-imi leti, sta se jima rodili sin in dve hčerki, Micka pa ima tudi osem vnukov in šest pravnukov, ki so ji v veliko veselje vsakič, ko pridejo na obisk. Vajena trdega dela, je tudi po moževi smrti še vrsto let obdelovala kmetijo in skrbela za gospodinjstvo. Čeprav ji zdravje ne služi več tako kot nekoč, še vedno poskrbi zase, v veliko pomoč pa so ji tudi sin Marjan z ženo in vnuki.

Slavljenko smo ob njenem visokem jubileju obiskale tudi predstavnice Krajevne organizacije Rdečega križa Adlešiči in domače pevke ter ji zaželele še veliko zdravja.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj