Na vsebino

90 let Marije Brdar iz Metlike

Osemnajstega avgusta je 90 let napolnila Marija Brdar iz Metlike. Gospa Marija se je rodila v Brašljevici kot druga izmed šestih otrok v družini. V mladih letih jo je pot vodila v Švico, od leta 1980 pa živi v svoji hiši v Metliki.

Po prihodu v Metliko se je zaposlila v tamkajšnjem vrtcu, kjer je delala do upokojitve. Življenje je posvetila delu na kmetiji, predvsem v vinogradu na Vinomerju. Gospa Marija je vesele nravi, rada tudi zapoje. V pevskem zboru grške pravoslavne cerkve so ji za 40-letno sodelovanje podelili tudi priznanje.

V hiši zdaj živi sama in še vedno postori vsa manjša opravila, obdeluje tudi manjši zelenjavni vrt. Gospa Marija, ki je že vse življenje delavna, zagnana in skromna, pa je rada tudi “na tekočem z zadevami”, zato redno spremlja dnevne dogodke, veliko pa tudi bere. Družabna kot je, še posebno uživa v družbi veselih ljudi.

Ob sorodnikih, prijateljih, njenih dveh otrocih, štirih vnukih in dveh pravnukih smo ji vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne in občinske organizacije Rdečega križa Metlika, Društva upokojencev Metlika ter županja Martina Legan Janžekovič.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj