Na vsebino

90 let Zofke Panjan

Konec avgusta je praznovala častitljivih 90 let Zofka Panjan iz Črnomlja. Rojena je bila v številčni družini, mami Mariji in očetu Francu, kot zadnja od osmih otrok. Zaradi vojne je osnovno šolo obiskovala po različnih hišah v Vojni vasi (pri Pezdircu) in v Črnomlju (pri Šimcu), končala pa jo je v »pravi« šoli.

Odločila se je za poklic trgovke, ki ga je tudi z veseljem opravljala. Bila je zaposlena v Kmetijski zadrugi, Potrošniku in nato v Dolenjki, kjer je delala do upokojitve.

Imela je pestro in skromno življenje. Z možem Leopoldom sta zgradila dom, v katerem sta skupaj živela samo tri leta. Zgodaj je postala vdova in ostala sama s teto ter dvema hčerkama. Največje veselje so ji bili vnuki ter delo na vrtu in njivi. Živi z družino najmlajše hčerke Marije, kjer je zelo srečna.

Ob njenem jubileju sta jo obiskali prostovoljka Rdečega križa Griček in predstavnica Društva upokojencev Črnomelj, ki sta ji zaželeli še naprej veliko zdravja, sreče in zadovoljstva v krogu družine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj