Na vsebino

Adria Dom med nagrajenci Tedna oblikovanja Ljubljana

S Tednom oblikovanja se je v Ljubljani začel Mesec oblikovanja, ki letos praznuje že 21 let, potekal pa bo vse do 5. novembra, znova v organizaciji Zavoda Big. Za začetek so podelili slovenske nagrade za dosežke na področju produktnega oblikovanja, mode in interjerja ter mednarodne nagrade big see grand prix.

V kategoriji oblikovanje leta je med 13 nagrajenci tudi Tiny mobilna hišica podjetja Adria Dom iz Kanižarice (oblikovanje Adria Dom, Isabella Piluscio, proizvajalec Adria Dom). Kot so zapisali v obrazložitvi nagrade, ima mobilna hiška izjemno minimalistično oblikovano zunanjost, izdelana pa je iz trajnostnih materialov. "Takšen pristop k oblikovanju omogoča postavitev hiše v vsako okolje, saj bo povsod delovala skladno, kar je izjemen dosežek," dodaja komisija.

Tiny home Adria je dvonadstropna in minimalistično opremljena mobilna hišica z velikimi steklenimi površinami, ki poskrbijo za dovolj naravne svetlobe in povezanost objekta z naravo.

Za romantično notranjost poskrbijo tople lesene obloge. Mini hiška je v osnovi namenjena za 2 + 1 osebo, na površini samo 25 kvadratnih metrov pa nudi vse, kar imajo tudi večje hiške, saj je notranjost zasnovana s pametnimi in prilagodljivimi rešitvami opremljanja z namenom ustvarjanja kompaktnega in energetsko učinkovitega bivalnega prostora.

Hišica ima dnevni prostor povezan z manjšo kuhinjo, v zadnjem delu je presenetljivo prostorna kopalnica s tušem, spalnica pa se nahaja v mansardi, kjer je zakonska postelja (160 x 200 cm) z ambientalno osvetlitvijo in prostorom za odlaganje.

Do mansarde se dostopa po praktični lestvi, po uporabi pa se enostavno zapelje v omaro. V dnevnem prostoru je ob sedežni garnituri možno urediti dodatno ležišče za eno osebo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj