Na vsebino

Akcija Šolar 2020

Rdeči križ Metlika danes zaključuje tradicionalno akcijo Šolar, s katero pomagamo osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu šolskih potrebščin, ki prihajajo iz socialno šibkih družin občine Metlika. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona (v višini 40 €/otroka) prejmejo starši otrok. Bon na ime otroka so starši lahko unovčili v trgovini Partner v Metliki v času akcije od 1.8- 31.8. Pomoč je namenjeno izključno in samo za šolske potrebščine. Vsako leto razdelimo toliko pomoči, kolikor uspemo pridobiti strani donatorjev. V letošnji akciji smo razdelili 75 bonov, humanitarno pomoč je prejelo 75 otrok /prejemnikov. Za akcijo smo namenili 3.000 € tovrstne pomoči. Strani donatorjev smo zbrali 2.100, ostalo (900 €), pa iz sklada Rdečega križa Metlika Stopimo skupaj. Zato iskrena in velika HVALA donatorjem za pomoč in razumevanje do pomoči potrebnih v naši občini.

Začetek novega šolskega leta

Jutri, na prvi šolski dan, bomo izvajali akcijo »Samo eno življenje imaš, pazi kako z njim ravnaš«.

Gre za tradicionalno akcijo, katero aktivisti Rdečega križa Metlika v sodelovanju s predstavniki policije Metlika prvi šolski teden izvajamo že 14. leto zapored. Namen akcije je, da opozarjamo predvsem pa poskrbimo za varno pot otrok v šolo in domov in sicer med 7.00-8.30 in 11.30 – 13.00 uro. Aktivisti Rdečega križa, skupaj s predstavniki policije, smo razporejeni na vseh najbolj nevarnih in frekventnih mestih šolske poti. V vseh teh letih opažamo, da vse več staršev svoje otroke vozi v šolo, kar pa zmanjšuje možnost spoznavati in se naučiti pravilnega in varnega ravnanja otrok kot pešca v prometu.

Nekaj utrinkov iz preteklih let najdete v galeriji spodaj.

Vir: RK, Območno združenje Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj