Na vsebino

Akrapovič znova v družbi najuglednejših delodajalcev

Akrapovič je tudi najuglednejši delodajalec v panogi strojništvo.
Akrapovič je tudi najuglednejši delodajalec v panogi strojništvo.

Naziv najuglednejši delodajalec 2023 si je prislužila farmacevtska družba Lek; slavila je peto leto zapored, skupno pa šestič. Uspešna podjetja se zavedajo, da lahko z ugledom pritegnejo najboljše kadre in da morajo, če jih želijo zadržati, poskrbeti tudi za njihovo zadovoljstvo, so ob današnji razglasitvi poudarili organizatorji.

Ob Leku se je med top 10 uglednih delodajalcev v državi, ki jih z obsežno spletno raziskavo svojega zaposlitvenega portala MojeDelo.com išče Styria digital marketplaces, znova uvrstilo tudi podjetje Akrapovič. Poleg Leka in Akrapoviča so v deseterici še Krka, Novartis, Pipistrel, Dars, A1 Slovenija, Petrol, Dewesoft in Telekom Slovenije.

Organizatorji so certifikate podelili tudi v kategorijah ugledni delodajalec po panogah in ugledni delodajalec po kategorijah. Proizvajalec izpušnih sistemov in dodatkov za motocikle s poslovno enoto v Črnomlju, je postal najuglednejši delodajalec v panogi strojništvo.

Raziskava Ugledni delodajalec 2023 je sicer pokazala še, da talenti zlahka zamenjajo delodajalca, "če jim delovno mesto ni pisano kožo, če se ne ujamejo z vrednotami podjetja in če delodajalci niso pozorni na njihove želje in potrebe", so danes pojasnili v Styria digital marketplaces.

Spoštovanje zaposlenih se je po njihovih navedbah ponovno izkazalo kot najpomembnejša preferenca tako akademskih kot neakademskih strokovnjakov. Anketiranci so na drugo in tretje mesto postavili prijetne medsebojne odnose in uravnoteženost med delom in zasebnim življenjem. Vsa ta pričakovanja so postavili pred plačo, je podčrtala direktorica Styria digital marketplaces Sarah Jezernik Konovšek.

V raziskavi je med decembrom 2023 in marcem 2024 sodelovalo več kot 10.000 strokovnjakov iz Slovenije, tako akademskih z diplomo kot neakademskih brez nje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj