Na vsebino

Aktiven konec tedna za KP Lahinja

S pomočjo sonca smo v petek in včeraj v Krajinskem parku Lahinja preživeli prijeten dan s katerim smo opozorili na Evropski dan parkov, ki ga praznujemo 24. maja. Ob tem smo izpostavili pomembnost varovanja narave in varstvenih režimov, ki se izvajajo na tem območju.

Obiskovalcem smo predstavili osnovne informacije o parku, kaj so njegove posebnosti, na kakšen način si park lahko ogledajo, kje so najatraktivnejše točke in kako se lahko v naravi tudi učimo. Številni udeleženci, so izkazali veliko zanimanje za raziskovanje tega območja in si ga v spremstvu koordinatorja parka tudi ogledali.

V sklopu dogodka nam je Jernej Kavšek, veliki poznavalec orhidej, predstavil orhideje, ki rastejo na območju Krajinskega parka Lahinja. Park se tako ponaša z redkimi vrstami orhidej, ki rastejo na različnih habitatih in so značilne za to območje. Matej Simčič pa nam je predstavil povirje reke Lahinje, osrednje belokranjske reke.

Uspešno pa smo predstavili tudi doživetje »Otonova pustolovščina«, ki je namenjena predvsem družinam in šolskim skupinam.

Krajinski park Lahinja se zahvaljuje Jerneju Kavšku in Mateju Simčiču za strokovna in zanimiva vodenja. Klaudiji Jaketič, Petri Prijanovič, Alenki Tomašič in Barbari Vraničar za pomoč pri organizaciji dogodka. Silvu Plavcu za foto material. Prav tako pa se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki ste v velikem številu s svojim obiskom prispevali k uspešni izvedbi dogodka.

Danes nadaljujemo z aktivnostmi v sklopu dogodka – Krajinski park Lahinja, bomo predstavili Belokranjskim ponudnikom.

Vir: KP Lahinja

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj