Na vsebino

Aktivnosti v VNRC-ju v zadnjem trimesečju

Upoštevajoč navodila NIJAZ-a, poleg navodil organa uprave, ki jih upoštevamo skozi celotno trajanje projekta Večnamenski romski center, nam je v zadnjem trimesečju uspelo izpeljati nekaj aktivnosti in delavnic.

Januar smo namenili individualnim in skupinskim (preko sobe za klepet v facebook mesingerju) pogovorom in spodbujanju uporabnikov k vključitvi v javna dela in redna delovna razmerja ter pomoči pisanja prijav za prosta delovna mesta.

V februarju in marcu, ko smo po navodilih znova lahko zbirali skupine do deset oseb, so aktivnosti potekale v prostorih VNRC-ja in tudi odzunaj; sprehod in športne igre na Gričku, družabne igre in ustvarjanje v prostoru, predstavitev VNRC-ja skupinam, okrasitev lončkov v katere smo sejali paprike, paradajz in baziliko ter upamo na sadike, ki jih bomo prenesli na vrt, izdelava velikonočnih košaric za dekoracijo in čokoladna jajčka, pogovori o ukrepih in navodilih za širitev in preprečevanje širjenja virusa, učna pomoč.

Posebej ponosni smo na izpeljano čistilno akcijo. Igrišče za veliko telovadnico OŠ, uporabljamo tudi mi. Večkrat so nas zmotile smeti, ki jih ni bilo malo, zato sem koordinarka VNRC-ja povabila odrasle udeležence naših aktivnosti k izvedbi čiščenja igrišča. Bili smo res pridni in v sproščenem vzdušju nabrali dve veliki vreči smeti. Okolico igrišča in tribuno smo tudi pometli. Vmes smo se veliko smejali, saj smo se hecali, da je morda kdo pobral kakšen kos, ki ga je sam odvrgel še, ko je hodil v osnovno šolo.

Ukrepi so se spet zaostrili, širjenje virusa se nadaljuje ampak življenje se zaradi tega ne vstavi. Morda smo samo spet dobili priložnost, da čas preživimo s svojo družino in sami s sabo, uredimo vrtove in opravimo dela na prostem na račun druženj v skupinah, čakanju na delo, prisilnemu dopustu…in kljub predpisani razdalji in maskam ohranimo bližino in ostanemo zvesti sebi.

Vir: Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, Enota Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj