Na vsebino

Bela krajina na sejmu ApiSlovenija

Belokranjski turistični delavci so se tokrat po dveh promocijskih odpravah čez mejo v Bruselj in Utrecht, kjer so promovirali Belo krajino prebivalcem držav Beneluksa, odpravili nedaleč stran v nekdanjo deželo celjskih grofov.

Udeležba turističnih predstavnikov Bele krajine in predstavitev Bele krajine je potekala v sklopu 41. sejma ApiSlovenija. Gre za sejem dneva čebelarstva v Celju, 17. in 18. marca 2018, ki se odvijata v sejemskem sklopu »Pomladnega sejemskega prebujanja«. ApiSlovenija je pravzaprav največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi, na katerem se predstavijo dobre čebelarske prakse in ekološko čebelarstvo, širok izbor čebelarske opreme, medu in medenih izdelkov.

Bela krajina je z neokrnjeno naravo in pestro travniško in gozdno floro dom številnim čebeljim družinam, ki dajejo med, iz katerega belokranjski pridelovalci pridelujejo številne okusne in nagrajene izdelke. Belokranjski informatorji so tako predstavili domače belokranjske čebelarje, podajali informacije o belokranjski čebelarski učni poti in o učnem vrtu dr. Derganca. Predstavljeni pa so bili tudi volneni in laneni izdelki domače obrtnice Tatjane Flajnik.

Mimoidočim so predstavili tudi belokranjske pohodniške in kolesarske poti, jih seznanili s turističnimi kapacitetami, jim predstavili belokranjsko kulinariko in jih v družbi maskote Vinske vigredi Vinka Grozdeka povabili na letošnje večje belokranjske prireditve .

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj