Na vsebino

Bela krajina v starih fotografijah

Veseli nas, da vas je vedno več, ki obiskujete FB profile Črnomelj fčasih, Stara Metlika in Semič v starih cajtih.

Vse objave povzemamo in širimo tudi prek spletnega portala Radio Odeon in verjamemo, da bomo na tak način ohranili kar nekaj fotografij, ki bi se drugače izgubile ali celo nikoli bile videne.

Kar nekaj vas je, ki sodelujete z nami in nam pošiljate vaše arhivske posnetke, dokumente, knjige, tudi takšne, za katere ne veste kdo je na njih ali od koga so. S pomočjo naših bralcev včasih najdemo tudi imena oseb in letnice, kdaj so posnetki nastali.

Vsem skupaj se v imenu vseh treh portalov najlepše zahvaljujemo, obenem pa želimo povabiti še vse tiste, ki imate stare dokumente in fotografije ali pa poznate koga, ki hrani te dragocenosti v domačih kredencah, škatlah in albumih, da te vrednote delite z nami.

Pišite nam na naslov [email protected] in rade volje pridemo k vam in preverimo (skopiramo, skeniramo) kaj imate za prispevati k ohranjanju belokranjske zgodovine. Na ta naslov nam lahko tudi pošiljate gradivo za vse tri portale, mi jih potem posredujemo skrbnikom vseh profilov.

Hvala!

* v prilogi lahko prelistate 9. številko Cicibana iz leta 1947/48. Gre za enega od Cicibanov iz zasebne zbirke pokojnega (2016) Filipa Groblara, katero nam je prinesla Barka Štajdohar. Nekaj strani sicer manjka, ampak, vseeno ... Hvala tako Filipu kot Barki!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj