Na vsebino

Belokranjski diabetiki smo tudi letos okrevali na Braču

S pesmijo in svežimi krofi smo se zgodaj zjutraj 27. maja odpeljali iz Metlike preko Črnomlja in Vinice v Split. S trajektom smo že opoldan prispeli na Brač. In začelo se je naše zelo aktivno telesno ter duševno regeneriranje. Sedem dni nas je naša vodička in diplomirana terapevtka Andreja Hartner iz Relaxa vodila po programu okrevanja tako aktivno, da skoraj nismo imeli časa za zasebnost. In to že drugo leto zapored v naše veselje ter zadovoljstvo. Ob koncu druženja smo se ji prisrčno zahvalili in poslovili z željo, da to še ponovimo.

In končno, kakšno je bilo naše bivanje na Braču?

Vsako jutro ob pol osmih nas je vseh 50 telovadilo. Vse dni ob morju nas je Andrejka razgibala z vajami za vse dele telesa. Posebnost je bila v tem, da je vsako vajo razložila, kako ta vpliva na vsak naš organ.

Po obilnem zajtrku so sledile pohodne aktivnosti, med drugim tudi v Supetar. Dopoldne smo imeli tudi športne aktivnosti: balinanje, pikado, lokostrelstvo, minigolf in beer pong. Bila so prava tekmovanja za nagrade. Relax je priredil tudi tombolo z nagradami.

Uživali smo na izletu z avtobusom in tudi peš na Vidovo goro iz katere se vidi vse okoliške otoke in obalo srednje Dalmacije. Ogledali so si najstarejše mestece na Braču – Šrip.

Z ladjico smo obiskali obalno mesto Omiš, ki je bil nekoč največja obrambna trdnjava pred Turki, Benečani in gusarji. Lepo in poučno je bilo.

Trikrat smo zvečer pozno v noč plesali, en večer pa je samo za nas ob zunanjem bazenu pela dalmatinska klapa Supetar. Uživali smo ob dalmatinskih melodijah.

Ob 18. uri popoldne smo imeli štiri predavanja in sicer o naravnih zdravilnih zeliščih, zdravi prehrani, telesnih aktivnosti, tehnikah sproščanja, o premagovanju stresa in dihalno jogo. Posebnost teh predavanj so bile zelo aktivne debate, komentarji in vprašanja večine prisotnih.

Tudi kulturo smo se šli. Zvečer je enkratni Janez recitiral pesmi od Marije Grabrijan. Kaj to, še pevski zbor je naredil iz nas. Peli smo ob vsakem skupnem druženju, na avtobusu, ladjici ali kar tako. Peli smo tudi svojo Andrejino himno.

Kaj pa pogoji bivanja? Opisani program aktivnosti nam pomeni več kot pogoji bivanja. Pa vseeno tudi o tem. Kot za ves program lahko tudi za hotelske usluge rečemo ODLIČNO! Hotel ima štiri zvezdice in zelo prijazno in uslužno osebje. Program ALL INCLUSIVE nudi vse kar si zaželiš. Tri samopostrežne obroke, vse vrste alkoholnih in brezalkoholnih pijač, kavo in drugih pijač, vse v neomejenih količinah smo imeli na voljo vse dni.. V okviru hotelskega kompleksa delujejo tudi tri samostojni bifeji z vsemi vrstami pijač in kavo – ves dan.

V posebnem objektu je bila na voljo popoldanska malica, ki je pomembna za diabetike, tudi s toplimi obroki. V posebnem paviljonu točijo sladoled. Ugotovili smo: NI DA NI. Na BRAČU ne rabiš denarja. Nenazadnje, na morje smo prišli, da bi se kopali v morju. In kljub mesecu maju smo se vseh sedem dni tudi kopali v morju, nekateri tudi v bazenih.

S pesmijo in smehom smo se veseli in zadovoljni 3. junija pripeljali domov.

Vir: Društvo

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj