Na vsebino

Bivši minister na televiziji v majici metliške črnine

Foto: zajem zaslona
Foto: zajem zaslona

V včerajšnji pogovorni oddaji Faktor na TV3 je gostoval dr. Janez Šušteršič, nekdanji finančni minister v drugi Janševi vladi. Pogovor je potekal na temo kakšna družba je Slovenija, za nas pa je zanimivo, da je bil Šušteršič oblečen v promocijsko majico »Metliška črnina«. Ko je beseda nanesla na vprašanje, kakšni so danes pravi moški, je voditelj oddaje Aljuš Pertinač v šali bivšega ministra vprašal ali pravi moški med drugim cel teden nosi majico Metliška črnina? »To je bolj kulturniško. Če imaš metliško črnino, si bolj pesnik,« je odgovoril Šušteršič.

Dr. Janez Šušteršič je v širši javnosti najbolj znan kot tisti minister, ki je v času vrhunca finančne krize trasiral ustanovitev DUTB oz. slabe banke, SDH in varčevalnega zakona ZUJF. Poseben je bil tudi v tem, da je po nenadnem padcu takratne vlade, s funkcije ministra odšel na Zavod za zaposlovanje. Danes se ukvarja predvsem s svetovanjem in predava študentom, politika pa ga po njegovih besedah ne mika več.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj