Na vsebino

Brezplačna pravna pomoč v prostorih metliške občine

Ob dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono bodo odvetniki po državi že 13. leto zapored nudili brezplačno pravno pomoč. V ponedeljek, 19. decembra, bo ta na voljo tudi v prostorih Občine Metlika.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev

Brezplačno pravno pomoč bodo odvetniki poleg v odvetniških pisarnah, po telefonu, po elektronski pošti ali prek videokonference nudili tudi v prostorih lokalnih skupnosti, ki so pristopile k akciji. Odvetnica Andreja Kopinič Badovinac iz novomeške Odvetniške pisarne Škerlj, bo tako brezplačne pravne nasvete nudila v sejni sobi Občine Metlika od 8.30 do 10.30 in od 12.30 do 14. ure.

Priporočeno je, da se na termin predhodno naročite, in sicer najkasneje do ponedeljka, 18. decembra, na e-naslov [email protected] ali telefonsko številko (07) 36 37 400.

V okviru akcije bodo odvetniki posredovali predvsem splošne informacije o sporu in pojasnili pravne možnosti, ki jih v danem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa. Ob tem predlagajo, da občanke in občani s sabo prinesejo tudi morebitno dokumentacijo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj