Na vsebino

Čebelarski krožek malo drugače

V Varstveno delovnem centru (VDC) Črnomelj že več kot desetletje deluje čebelarski krožek pod vodstvom priznanega čebelarja Dušana Milinovića, tudi predsednika Čebelarskega društva Črnomelj. Krožek je v teh letih postal primer dobre čebelarske prakse pri delu z osebami z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Izkazalo se je, da je čebelarstvo odlična možnost za zaposlitev ali prostočasno aktivnost uporabnikov VDC-ja, saj prispeva h krepitvi njihove samopodobe, dobremu počutju, razvijanju ustvarjalnosti, spoznavanju novih vsebin, aktivnemu preživljanju prostega časa, in kar je najpomembnejše – tako postajajo tudi na tem področju enakopravni člani družbe.

Da je dolgoletno delo obrodilo bogate sadove, priča tudi njihov cvetlični med, za katerega so na lanskoletnem mednarodnem ocenjevanju medu v Semiču prejeli zlato priznanje.

Pred dvema letoma so na Majerju v Črnomlju s pomočjo številnih ljudi dobre volje uredili tudi apiterapevtski čebelnjak, ki je namenjen pridobivanju medu in apiterapiji. Čebelarsko društvo Črnomelj je tam pred kratkim skupaj z VDC Črnomelj pripravilo tudi dan odprtih vrat. Z dogodkom so želeli še poglobiti zaupanje porabnikov v čebelje pridelke in čebelarje.

Na dnevu odprtih vrat so med drugim predstavili proces pridobivanja čebeljih pridelkov, povedali marsikaj zanimivega o življenju čebel, predstavili apiterapevtski čebelnjak, razložili pomen apiterapije ter aromaterapije, podelili pa so tudi priznanja zaslužnim čebelarjem.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj