Na vsebino

Črnfest letos vnovič "dober za vse"

Festival dobre glasbe, gledališča, smeha in otroškega rajanja je ekipa organizatorjev letos znova pripeljala do konca v stilu svojega slogana “dobro za vse”. Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BIT so temeljni akterji, da se je staro mestno jedro Črnomlja zadnja dva tedna v avgustu razživelo kot že dolgo ne. Obiskovalce so namreč od 12. do 26. avgusta razvajali dogodki, kot so razna predavanja, razstave, stand-up komedije, otroške predstave, gledališke predstave in koncerti, ki so zastopali prav vsako večjo zvrst glasbe. Tako je res vsak obiskovalec lahko našel nekaj zase.

Glavni dan festivala je bil v soboto, 19. avgusta. Takrat je zaprto staro mestno jedro Črnomlja privabilo staro in mlado. Otroci so uživali v športnih igrah, gusarski zabavi, lovu na zaklad, spretnostnih igrah in likovnih delavnicah. Na ulici Staneta Rozmana so potekale še skavtske igre, košarkarska delavnica, Muay Thai trening, Shape Boxing trening in monociklizem. Sočasno je potekala tudi razstava vseh dosedanjih plakatov na festivalu. Popoldne pa je v starem mestnem jedru potekal oviratlon, ki je bil prvič izveden v Beli krajini. Za glavni spektakel večera je poskrbel naš belokranjski rojak Magnifico, ki je s svojim nastopom dodobra razgrel obiskovalce in v njih s pesmijo Pastirče mlado, ki je množično odmevala na črnomaljskem Trgu svobode, prebudil belokranjski zanos. Približno 1700 glava množica se niti najmanj ni pustila zmotiti dežju, ki je poplesavanje na Magnificovo glasbo le še dodatno popestril.

Glasbeno so Črnfest poleg Magnifica popestrile skupine Demolition group, LET 3, domači 2B, Jardier, Pero Lovšin in Španski borci, Armaroth, Eruption, Panikk, Infest Serbia, domači SEF in Klinci, N 'Toko in Elemental. Vsi koncertni večeri so poželi veliko obiska in zabave. Festival je obiskalo okoli 5000 ljudi, ki so domov zagotovo odšli polni novih vtisov in dobrih občutkov. Jubilejni Črnfest je organizatorjem dal še dodaten zagon in navdih. Za naslednji Črnfest objubljajo le še več, vsekakor pa bo festival še naprej dober za vse.

Prav je, da vam pokažemo tudi obraze, ki so se tri tedne trudili, da je v Črnomlju živel kvaliteten festival - "Dober za vse".

Nekatere ste morda opazili na prizorišču, z njimi spregovorili kakšno besedo, nekateri pa so se vam razodeli skozi fotografije, grafiko, video animacije, socialna omrežja, zvok in luči na prizorišču ... Za vas so pripravili kvaliteten kulturni program po dostopnih cenah in v Črnomelj pripeljali velika glasbena imena. Več mesečno delo se je tako pred začetkom šole končalo. Belokranjski dijaki in študenti, ki so svoje počitnice namenili temu, da so oživeli staro mestno jedro in skupaj z lokalno skupnostjo ustvarili prijaznejše in bolj atraktivno okolje, tako za domačine kot tudi za turiste, si res zaslužijo velik poklon.

Ker pa si želimo festival le še izboljšati, smo odprti za vse konstruktivne kritike, pripombe in tudi pohvale.

Vir: Črnfest, KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj