Na vsebino

Črnfest – tudi dvanajsti zapovrstjo uspel!

Ekipa organizatorjev dvanajstega Črnfesta še vedno živimo festivalsko življenje, ki je, kot če bi ga opisali skozi naše oči, pripravljanje in pospravljanje. Po zaključnem večeru je ostalo to slednje. Končno nam je uspelo zadihati in se ponovno javljamo javnosti.

Za tiste, ki še ne veste, Črnfest je festival, ki poteka v starem delu mesta Črnomelj, saj se večina dogodkov odvija v grajskem atriju, organiziramo pa ga Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BIT. Poteka zadnja dva tedna v mesecu avgustu. O poteku prvega tedna smo že poročali, odvijanje drugega, in ob enem tudi zadnjega, tedna pa sledi v nadaljevanju.

V torek, 27. avgusta, smo si v sodelovanju s knjižnico Črnomelj ogledali slovenski film z naslovom Posledice. Pristna in čustveno nabita pripoved mladostnikov v vzgojnih zavodih, ki nas, gledalcev, vsekakor ni pustila ravnodušne. Vsem tistim, ki si filma niste uspeli ogledati skupaj z nami, toplo priporočamo ogled.

Srede so na Črnfestu namenjene otrokom. Tako je bilo tudi 28. avgusta, in sicer nas je obiskala Škratka Sladka. Predstavo je spremljalo ogromno čarovnij, smeha, nauk zgodbe pa je bil, kako negovati odnose s tistimi, ki so nam zares blizu.

Konec tedna smo namenili ogrevanju za zaključni dogodek, in sicer so nas že v četrtek, 29. avgusta, navdušili slovenski trio Sounds of Slovenia. Fantje, in sicer Gregor Volk (vokal, kitare, orglice), Janez Dovč (harmonika, vokal, elektronika) in Goran Krmac (tuba, stomp box), izvajajo slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah, nad katero smo bili tako organizatorji kot tudi obiskovalci preprosto brez besed.

Ogrevanje na sobotni večer smo nadaljevali v petek, 30. avgusta, z delavnico Salse in Reggetona skupaj s plesnimi mojstri plesne šole RUEDA. Vroči kubanski ritmi so se izkazali za zelo primerno poletno razgibavanje, ki smo ga nato stopnjevali v grajski atrij z Belokranjskim večerom. Nastopili so EMBARGO, PULOVER, SIMPOTMI IN 2B. Večer se je obarval v prav prijetno, domače vzdušje in marsikdo, ki do tega trenutka ni verjel, da imamo velike glasbene talente tudi v Beli krajini, zdaj zagotovo verjame v to.

Glavni dogodek dvanajstega Črnfesta se je odvijal v soboto, 31. avgusta. Velika zahvala skupinam Hinotama, Hamo&Tribute2Love, Opća opasnost ter Pivo&Čevapi, ki so nas zabavale do dolgo v noč in nam pričarale čudovit zaključek poletja ter še en uspešno izveden festival.

Organizatorji lahko rečemo, da smo s celotno sliko festivala zadovoljni, več informacij pa vam podamo po evalvaciji. In naj vas potolažimo, številka 13 niti ni tako nesrečna številka, saj bo trinajsti Črnfest ponovno dober za vse. Obljubimo!

Vir: Klub belokranjskih študentov

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj