Na vsebino

Črnomaljski svetniki tudi o bioplinarni

Črnomaljski občinski svetniki so na včerajšnji redni seji v dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj obravnavali 26 točk dnevnega reda. Vsebinsko so prevladala letna poročila javnih zavodov za leto 2021. Člani sveta so sprejeli nov pravilnik o sofinanciranju obnove nepremične kulturne dediščine in objektov tradicionalne tipologije na območju občine Črnomelj in se seznanili z informacijo glede bioplinarne Lokve pri Črnomlju.

Glede na spremembo predpisov s področja varstva okolja je Ministrstvo za okolje in prostor dolžno preveriti izdana okoljevarstvena dovoljenja za naprave, ki lahko povzročajo onesnaževanje okolja večjega obsega, med katerimi je tudi bioplinarna Lokve pri Črnomlju. Črnomaljski župan enkrat mesečno kontaktira Ministrstvo za okolje in prostor glede odprtja postopka preverjanja izdanega okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje bioplinarne Lokve pri Črnomlju in možnostih vstopa občine v postopek. Svetniki so se seznanili z informacijami glede bioplinarne in podprli aktivnosti župana ter strokovnih služb občinske uprave v vseh prizadevanjih za rešitev te problematike.

Na seji je bil sprejet tudi nov Pravilnik o sofinanciranju obnove nepremične kulturne dediščine in objektov tradicionalne tipologije na območju občine Črnomelj. Občina je namreč sofinancirala obnovo kulturnih spomenikov in objektov registrirane dediščine na svojem območju na podlagi Pravilnika o postopku za izbiro in sofinanciranje kulturnih programov ter redne ljubiteljske kulturne dejavnosti na območju Občine Črnomelj, obnovo objektov ter izvedbo drugih ureditev v mestnem jedru Črnomlja pa na podlagi Pravilnika o sofinanciranju prenove fasad, streh in drugih ureditev v črnomaljskem starem mestnem jedru. S sprejemom predmetnega pravilnika bo občina poenotila pristop in izvedbo združila z enotnim javnim razpisom in postopkom vodenim s strani ene komisije.

Člani občinskega sveta so se na seji seznanili tudi z letnimi poročili osnovnih šol Loka Črnomelj, Mirana Jarca Črnomelj, Stari trg ob Kolpi in Vinica ter Vrtca Otona Župančiča Črnomelj, Belokranjskega muzeja Metlika, Zdravstvenega doma Črnomelj in Razvojno informacijskega centra Bela krajina, vse za leto 2021.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj