Na vsebino

Črnomelj fčasih (289)

Branka Švajger:

Pozdravljeni, pred časom sem vam poslala sliko za objavo v rubriki Črnomelj fčasih. Na sliki je bil moj stari ata Ivan Schweiger, brivec iz Črnomlja. Na moje veselje ste jo objavili in čez 2 dni sem dobila komentar gospe Martine Aleksič (roj. Skubic). Je bila soseda mojih starih staršev in jih je dobro poznala. Slišale sva se po telefonu, srečale v Ljubljani in nekaj uric obujale spomine . Kot da bi se dolgo poznale, sva sproščeno klepetale, rekle kaj po belokranjsko. Bila sem zelo vesela, saj sama nisem poznala starega očeta, ker sem se rodila 3 leta po njegovi smrti.

Doma sem našla še eno sliko. To je slika na kateri pa je moja stara mama, poznana kot frizerjeva Micka. Sicer rojena kot Papež in na sliki je z svojimi petimi brati. Ob njej so Jože, Stanko, Polde, Janko in Lojze. Ali kot so jih klicali Stanc, Polc, Lojz. Stare mame in njenih bratov se pa zelo dobro spomnim. Slika je bila posneta okoli leta 1960, na dvoru domačije kjer je stanoval Jože Papež, na Kolodvorski ulici 25.

Bom zelo vesela, če boste objavili tudi to sliko. Mogoče se bo še kdo spomnil, da je poznal družino Papež.

*Gospa Branka je sama skenirala fotografijo in je malo slabše kvalitete. Upamo, da bomo lahko ob kakšni priložnosti dobili original in ga sami skenirali.

Vir: Črnomelj fčasih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj