Na vsebino

Črnomelj lani in letos med najtoplejšimi

Foto: A.R.
Foto: A.R.

V hribih je bila silvestrska noč najtoplejša v zadnjih 70 letih, vstop v novo leto pa je bil tudi marsikje po nižinah rekordno topel za začetek januarja.

Kot da bi bil april, pa je bilo tudi na novoletni dan. V številnih krajih tako visokih temperatur prvega januarja še niso izmerili. V Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo na 19,0 °C, v Črnomlju na 18,2 °C, na Krnu 17,8 °C, v Iskrbi pri Kočevju 17,5 °C, na Slavniku 16,9 °C.

Najvišja lanskoletna temperatura je bila izmerjena 15. avgusta na letališču Cerklje ob Krki in je znašala 37 stopinj Celzija. Druga najvišja temperatura pa je bila na isti dan izmerjena v Dobličah pri Črnomlju, kjer so uradni termometri pokazali 36,9 stopinje Celzija.

Najnižjo temperaturo so po podatkih agencije za okolje izmerili 13. februarja na Kredarici, in sicer –24,1 stopinje Celzija. Razlika med najvišjo in najnižjo temperaturo v Sloveniji leta 2021 je bila 61,1 stopinje Celzija.

Za ta čas zelo topel zrak pa se nad nami ne bo zadrževal več dolgo. Sredi tega tedna se občutno ohladilo. V sredo bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja se bo v sredo popoldne spuščala skoraj povsod do nižin. Po nižinah lahko izrazitejšo ohladitev pričakujemo v sredo, ko bo ponekod lahko tudi snežilo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj