Na vsebino

Črnomelj z brezplačnimi prevozi za starejše »Senior«

Na območju občine Črnomelj bo odslej na voljo storitev brezplačnih prevozov za starejše »Senior«. Včeraj je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek uradno predal ključe avtomobila za prevoze starejših Domu starejših občanov Črnomelj. Ta bo storitev koordiniral, prevoze pa bodo opravljali vozniki prostovoljci iz Društva upokojencev Črnomelj. Na uradni predaji avtomobila, ki je bila pred domom, je spregovorila direktorica DSO Črnomelj Valerija Lekić Poljšak, prisotne pa je nagovoril tudi župan.

Upravičenci do brezplačnega prevoza so občani starejši od 65 let, ki so samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb in ki si sami ne morejo zagotoviti prevoza ter imajo prijavljeno stalno bivališče v Občini Črnomelj. Prevozi za starostnike se bodo praviloma izvajali le na območju Bele krajine, izjemoma tudi na območju Novega mesta.

Uporabniki bodo prevoz lahko uporabili predvsem zaradi obiska zdravnika, lekarne oz. za reševanje zadev pri uradnih organih. V primeru, da bo vozilo prosto se lahko prevozi opravijo tudi za opravke v trgovini, obisk pokopališča in podobno.

Prevozi se bodo izvajali od ponedeljka do petka, razen ob praznikih, praviloma v času med 7. in 16. uro, naročilo za prevoz pa se sporoči koordinatorju prevozov najmanj tri delovne dneve pred potrebnim prevozom, med 14. in 20. uro, na telefonsko številko 051-242-585. Uporabniki sami nosijo stroške morebitnih parkirnin ali cestnin.

Kot projektni partner pri projektu sodeluje tudi Lions klub Podzemelj Bela krajina.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj