Na vsebino

Dan za poletavce

Sončno popoldne je v četrtek v Knjižnico Črnomelj privabilo lepo število otrok in staršev na zaključno prireditev Poletavci - poletni bralci.

Projekt je bil namenjen otrokom med 7. in 12. letom starosti, ki so v času poletnih počitnic brali trideset dni po pol ure na dan, kar so starši s podpisom potrdili na bralnem seznamu.

Naša zgodba s počitniškim branjem in druženjem s »Poletavci« se je pričela pred tremi leti, ko smo se povezali z Mestno knjižnico Ljubljana, katera je že nekaj let organizatorica tega projekta. Ponosni smo, da smo se pridružili tako veliki družini bralcev in v knjižnici smo ponosni, da je v počitniškem branju sodelovalo veliko število »Poletavcev« in »Poletavk«.

Bina Štampe Žmavc v svoji pesmi pravi: »Branje je potovanje na barkah besed prek tišine.« Tudi »Poletavci« so med počitnicami potovali »na barkah besed«, kar dokazujejo njihovi izpolnjeni bralni seznami. Prebrali so veliko zgodb, pravljic … Izplačalo se je.

Mladi bralci so prejeli priznanje za branje in majico »Poletavci«, kino vstopnico za ogled filma po lastnem izboru v Kulturnem domu Črnomelj, v darilni vrečki pa jih je čakalo še sladko presenečenje. Na prireditvi smo izžrebali glavno nagrado - SKIRO, katerega je podarilo podjetje Hervis ter še dve tolažilni nagradi.

Bralni projekt pa je s svojo donacijo podprla Trgovina Dardom Nataša Brozovič s.p., Za to se ji Knjižnica Črnomelj najlepše zahvaljuje.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj